Emma napja van. | 2024.04.19

Borsodnak az lenne a jó, ha az elvtársak végleg eltűnnének a közéletből!

2020-04-06 22:53:36

Szánalmas videóriportot készített a Hírklikk nevű baloldali online oldal Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével. A százhúsz kilós főéhezőből sikerült kemény, 18 perces, erősen alákérdezős beszélgetést kihúzni, amely hasonlított a világról nem tudok semmit, de nagyot akarok mondani okoskodásra. A kérdezek-felelek színvonaláról egy szót sem érdemes ejteni. Az csak hab a tortán, hogy a riporter koronavírussal erősen fertőzött területként írta le ezt a térséget, pedig aznap "csupán" hét igazolt koronavírusos beteget tartottak számon.

A közmunkások hátán, az MSZP alelnöki pozícióba felmászó Komjáthi óriási fizetést és költségtérítést kap a semmit nem érő proli szájtépéséért, amit vészhelyzetben sem tud abba hagyni. Ha elgondolkozna azon, hogy elődei hogyan tették tönkre gazdaságilag és mentálisan Borsod megyét, nem lenne képe kritikát megfogalmazni. A kádári-diktatúrából itt maradt fosszíliák olyan kommunikációs paneleket használtak, amelyeket már abban az időben is ciki volt emlegetni. Újra és újra bepróbálkoznak annál a szerencsétlen rétegnél, akiket az elmúlt évtizedekben a társadalom perifériájára juttattak.

A gazdaságpolitikához nem értő, aluliskolázott „suksükölő” elvtársak több évtizednyi borsodi rombolása után, értelmiségi és szakképzett emberek ezrei menekültek el a nyomor elől. Maradtak a mélyszegénységben élő, alulképzett tízezrek, az életképtelen csereháti és abaúji törpefalvakban.

Ha nem lenne közmunka, ezen települések lakói nem tudnának pénzkereső tevékenységet folytatni. 2010 előtt a balliberális posztkommunista kormányzatot nem érdekelte a leszakadó rétegek képzése, olcsóbb volt hitelből finanszírozott, segélynek nevezett alamizsnával kiszúrni a szemüket.

2010 után a pesti belvárosi liberális elit felfedezte a mélyszegénységben élő cigányok lakta Csenyétét, Rakacát, ahol időnként, kéttucat kamera kereszttüzében szétosztottak néhány zsáknyi használt ruhát, vagy főztek egy kondér paprikást, majd megelégedve utaztak vissza a fővárosba azzal a tudattal, hogy ma is tettek valamit a térség felemelkedéséért.

A helyieknek elegük lett ebből a cirkuszból, és valódi segítséget akarnak, de nem azoktól, akik földönfutóvá tették őket. Az itt élők azt szeretnék, ha a nyomorért felelős elvtársak és kései utódaik végre eltűnnének a borsodi közéletből, és hagynák azokat a sebeket begyógyulni, amelyeket 1945-től okoztak ennek a térségnek.

Korábbi írásunk Komjáthi Imréről:

Újságírokat nevezett kutyának az MSZP alelnöke

MSZP-s elefánt a porcelánboltban - hazugságok az európai bérminimumról

Szombaton 11 órakor a kommunisták újra elállják a polgárok útját a 26-os főúton