Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gulyás: boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben az EU-ban

2020-04-04 13:49:38

Boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben, ami végtelenül etikátlan és helytelen, mert most Európa egészének és az Európai Uniónak is a járvány elleni védekezésre kellene koncentrálnia, nem pedig egyes tagállamokkal foglalkozni - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombati sajtótájékoztatóján.

    Gulyás Gergely arra a kérdésre válaszolt, hogy a miként kezeli a kormány az "EU felől érkező újabb támadássorozatot", a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elleni "össztüzet" és a 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárás ismételt felvetését.
    A tárcavezető szerint Orbán Viktor miniszterelnök találóan fogalmazott ebben az ügyben, amikor azt mondta: "mi a járvány elleni védekezéssel foglalkozunk, Brüsszel pedig velünk".
    Gulyás Gergely úgy vélte: ha vannak vitás kérdések, azokat a válság után kell lefolytatni.
    Leszögezte: a magyar koronavírus-törvény minden szempontból megfelel minden jogállamisági kritériumnak. Hozzátette: ezzel kapcsolatosan számtalan hazugság hangzott el az európai sajtóban, amelyet - jegyezte meg - már megszoktak, de ennek mértéke "a korábbiakon is túllő".