Emma napja van. | 2024.04.19

Online programsorozattal jelentkezik a Várkert Bazár

2020-04-04 12:35:00

Digitális programsorozatot indít a Várkert Bazár #várkertonline néven - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

    Mint írják, a Várkert Bazár a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét. A korlátozások ideje alatt mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a fővárosi intézmény sokszínű kínálatát Facebookon, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján.
    A tavaszi programsorozatot a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szervezték. Az első saját tartalom virágvasárnap indul és húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán április 5. és 13. között minden este 19 órától követhetnek az érdeklődők.
    A közleményben Gryllus Dánielt idézik, aki elmondta, hogy egy dalciklust ad elő virágvasárnaptól húsvéthétfőig, 9 napon át. "Mindegyik naphoz kapcsolódik sok elmondanivaló. Nem passió, hanem inkább a mai ember lelkületét kifejező napi imádságsorozat lesz, ami a kétezer éves eseményekre utalva a mai kizökkent időket megélő ember lelkét tárja fel" - mutatta be a sorozatot.
    A húsvéti online programok között lesznek kézműves foglalkozások és zenei tartalmak is, többek között Csík János és a Mezzo, a Muzsikás Együttes és a Kolompos Együttes felvételeit hallgathatja meg a közönség.
    Az otthoni ünnepi készülődéshez hasznos tippeket ad április 5. és 13. között a Várkert Bazár Facebook-oldalán naponta jelentkező kézműves foglalkozás. Lesz például tojásfestés, kosárka- és ajtódíszkészítés olyan alapanyagokból, amelyeket mindenki megtalálhat saját otthonában.
    A zene mellett az irodalom is fontos szerephez jut, rendszeresen jelentkezik a Várkert Irodalom a megszokott eseményekkel, csak ezúttal online. A két szerkesztő, Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író minden héten kedden 16 órakor jelentkező könyvajánló sorozatot indítottak #énésakönyvem címmel.
    Aposztróf élő havi egy alkalommal lesz az eredeti tematika szerint ismert művészek bejelentkezésével Juhász Anna vezetésével, április 21-én Petőfi estet láthatnak a nézők. Ugron Zsolna kéthetente szerdán jelentkezik sorozatával.
    A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó