Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kovács Zoltán: a szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

2020-03-28 18:44:54

 

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton, a kormány Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetben.

 

    A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője emlékeztetett, szombattól érvényesek azok a kijárási korlátozások, amelyekről a kormány még csütörtökön döntött.
    Az operatív törzs szombat reggel is ülésezett, folyamatosan figyeli a kialakult helyzetet és intézkedik akkor, ha újabb lépésekre van szükség a védekezésben - fejtette ki.
    Hangsúlyozta, mindez azonban csak akkor lehet elegendő, ha a kormány a magyar állampolgároktól is megkap minden segítséget. A szabályok betartása ugyanis nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke - mutatott rá az államtitkár.
    Kovács Zoltán aláhúzta, "mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk". "Ez a garanciája annak, hogy közösen tudjunk fellépni a vírus terjedése ellen" - fogalmazott.