Csongor napja van. | 2024.04.16

NMHH: lezárult az 5G frekvenciatender

2020-03-26 18:45:00

Március 26-án rendezte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az 5G-s frekvenciák árverését, a három szolgáltató mintegy 128 és fél milliárd forintot fizet az 5G-re is használható frekvenciákért  - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel csütörtökön.

    A közlemény szerint a tenderen intenzív verseny bontakozott ki a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével, a licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.
    Ez kiemelt jelentőségű a magyar gazdasági életben, hiszen ezzel versenyelőnyt szerezhet Magyarország azokhoz az országokhoz képest, ahol még nem sikerült értékesíteni az 5G-s szolgáltatásokra használható legfontosabb spektrumrészeket - írták. Magyarország az árverés után az elsők közt tudja - többek között - az iparban, az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közlekedésben vagy akár a logisztikában kihasználni az 5G segítségével alkalmazható innovációkat.