Auguszta napja van. | 2024.03.29

Osztrák kancellár: az osztrákok támogatják és elfogadják a koronavírus miatt elrendelt óvintézkedéseket

2020-03-17 17:20:00

Ausztria lakossága támogatja és elfogadja a koronavírus megfékezése kapcsán elrendelt óvintézkedéseket - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár kedden közzétett állásfoglalásában.

    "Az óvintézkedések betartásával életet mentenek" - hívta fel a figyelmet a kancellár. Kurz kifejtette, hogy az iskolalátogatási tilalom bevezetése óta az oktatási intézmények forgalma 95 százalékkal csökkent, míg a tömegközlekedési eszközök használata 70 százalékkal lett alacsonyabb, és az utcákon is minimálisra csökkent a forgalom.     A kormányfő arról is beszélt, hogy sokan tesznek fel kérdéseket az óvintézkedések lehetséges következményeiről, így a gazdaság helyzetéről, a munkahelyek megmaradásáról, a külföldön tartózkodó osztrák állampolgárok hazautazási lehetőségeiről is.
    Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mivel a kérdések megválaszolására létesített forróvonalak túlterheltek, várhatóan újabbakat hoznak létre. A kormányfő egyben felszólította a lakosságot, hogy "egy csapatként" tartsanak össze, kerüljék a nézeteltéréseket, és továbbra is tartsák be az óvintézkedéseket.