Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időseket segítő akcióprogramot indít a Mi Hazánk

2020-03-16 13:38:00

A koronavírus által leginkább veszélyeztetett időseket segítő akcióprogramot indított a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

    Novák Előd közölte: a párt tagjai és aktivistái igény szerint bevásárolnak az idős embereknek annak érdekében, hogy azoknak ne kelljen tömegközlekedési eszközzel utazniuk, kimozdulniuk otthonról.
    Az érintettek a párt honlapján található telefonszámokon igényelhetik az ingyenes szolgáltatást - tette hozzá az ellenzéki politikus.
    Elmondta: a párt önkéntesei kérés esetén házhoz mennek és a lakásba be nem lépve, "érintésmentesen" teljesítik az idős emberek megrendelését.
    Úgy vélekedett, a kormánynak és az önkormányzatoknak aktívabban kellene segíteniük a vírus által leginkább veszélyeztetett időseket.
    Hozzátette, a kormányzatnak szorgalmaznia kellene az idősek izolálását, illetve lépéseket kellene tennie az idősotthonok túlterheltségének enyhítése érdekében. Az önkormányzatoknak pedig a Mi Hazánk akciójához hasonló segítséget kellene nyújtaniuk az időseknek - mondta Novák Előd.