Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két év felfüggesztett börtönt kapott egy osztrák embercsempész Baján

2020-03-09 12:12:00

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Bajai Járásbíróság gyorsított eljárásban egy osztrák férfit, aki néhány napja négy szír migránst akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába csempészni, de Baján elfogták - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

    A közlemény szerint a 23 éves férfi egy osztrák rendszámú autóval március 3-án Magyarországra utazott, majd még aznap a határ közelében felvette a négy szír férfit, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a határt.
    Az embercsempészt nem sokkal később Baján, a városhatárhoz közeli gátőrháznál a határvadász járőrök megállították, majd a rendőrök őrizetbe vették.
    A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt három nap múlva már bíróság elé is állította az osztrák férfit.
    A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az embercsempészést beismerő, büntetlen előéletű férfit, és két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását öt évre felfüggesztette. A vádlottat továbbá öt évre kiutasították Magyarország területéről.
    Az ítélet jogerős.