Gedeon napja van. | 2024.03.28

Plácido Domingo visszalépett londoni fellépéseitől

2020-03-06 20:25:11

Közös megegyezéssel visszalépett a londoni Királyi Operaházba meghirdetett nyári fellépéseitől a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo - adta hírül a BBC hírportálja.

    A világhírű spanyol operaénekes a dalszínház Don Carlos előadásában lépett volna színpadra júliusban.
    Pénteki közleményében a londoni operaház megerősítette, hogy az intézményhez "nem érkezett panasz Domingo ellen helytelen viselkedés miatt", és "megértik a művész visszalépésének okát".
    Mint fogalmaztak: "Plácido kiemelkedő énekes és művész, és rendkívül hálásak vagyunk neki az évtizedeken át tanúsított támogatásáért és elkötelezettségéért".
    Az intézmény hamarosan meghirdeti a meghallgatásokat a Domingo távozásával felszabaduló szerepre.
    A 79 éves tenor február végén közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben.
    "Tisztelem, hogy ezek a nők végül elég erőt éreztek magukban ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért" - idézte akkor több sajtóorgánum a Domingótól kapott dokumentumot.
    A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról is, amelyet 2003 óta töltött be, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak lehetetlenné tennék ottani munkáját.