Csongor napja van. | 2024.04.16

Nem lehet világranglista-pontokat szerezni az újdelhi sportlövő vk-n

2020-03-04 15:44:00

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) úgy döntött, hogy a március közepén kezdődő újdelhi világkupa-versenyen nem lehet világranglista-pontokat gyűjteni, mivel a koronavírus miatt több ország versenyzői nem vehetnek részt a viadalon.

    Az ISSF szerdán, a honlapján adott ki rövid közleményt, amely szerint India egészségügyi minisztériumának rendelkezései miatt a helyi szervezők nem tudják garantálni valamennyi olyan sportlövő részvételi lehetőségét, akik versenyezni szeretnének. Ezért döntött a szövetség úgy, hogy a ranglistát nem fogja befolyásolni a viadal.
    Győrik Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, hogy 12 sportolóval indulnának a versenyen. A vk-ra az utazás, a szállás és a nevezés költségeit is elutalta már a hazai szövetség, így jelen állás szerint ott lesznek Újdelhiben.
    A szakvezető ugyanakkor jelezte, hogy az ISSF döntése némileg új helyzetet teremt, mivel a hazai válogatási elvek szerint a világranglistán elfoglalt helyezés is számít, márpedig Indiában a lövők nem tudnak majd módosítani a jelenlegi álláson.