Emma napja van. | 2024.04.19

Szabadon távozhatott a bíróságról Csenge gyilkosa - ítéletet hirdettek a borsodnádasdi gyilkosság ügyében

2020-03-03 14:22:00

Felháborító ítélet született a Miskolci Törvényszéken a borsodnádasdi Csenge (17) egész országot megrázó, erőszakos halálának ügyében. A lány gyilkosára, B.Rolandra (22), emberölésért négy évnyi szabadságvesztést szabott ki a bíróság. Az ítélethirdetés után, a 2017-től előzetes letartóztatásban lévő gyilkos, szabadon távozhatott a bíróság épületéből.

A bíró az enyhe ítéletet azzal magyarázta, hogy B.Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Nem állapítható meg minden kétséget kizáróan, hogy B.Roland bántalmazta a lányt, mielőtt a vízzel telt aknába dobta.

A gyilkos azt elismerte, hogy korábban találkozott a lánnyal a gyilkosság estéjén, azonban a találkozást követően elváltak útjaik. Később az eszméletlenül fekvő lányt megtalálta a városka közelében lévő erdős részen. Az alélt lányról azt hitte meghalt. Attól félt, hogy őt fogják gyanúsítani a lány haláláért, ezért a testet egy vízzel telt aknába dobta, és Csenge vízbe fulladt.

Az ítélet kapcsán a meggyilkolt lány édesanyja összeomlott, zokogva, térden állva esdekelt a bírónőnek, hogy ne engedje ki a gyilkost.

A tragédia a bíróság folyosóján folytatódott. A meggyilkolt lány édesanyja elájult, és mentő vitte el. Az ítélethirdetés után B.Rolandról lekerült a bilincs, és szabadon távozhatott a bíróság épületéből.

(Címlapfotó: korábban B.Roland érkezik a tárgyalásra / MTI)