Csongor napja van. | 2024.04.16

Lezárta a rendőrség a fővárosi éttermekbe betörő fiatal társaság ügyét

2020-02-28 16:13:00

Öt hónap alatt 65 budapesti étterembe és üzlethelyiségbe tört be egy fiatalokból álló társaság, a rendőrség befejezte ügyük vizsgálatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

    A négy fiatalkorú és négy gyermekkorú fiú a gyanú szerint 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, üzlethelyiségbe tört be. A fiatalok szinte mindig ugyanazt a módszert alkalmazták: kifeszítették a vendéglátó egységnek - általában gyros-büfének - a vevők kiszolgálásához használt utcai ablakát, és a pénztárgépben talált pénzt ellopták, de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.
    A nyomozók a betörőcsapat egyes tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétsége, ennek kilencrendbeli kísérlete, négyrendbeli lopás bűntette, valamint hétrendbeli rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és meghallgatták a négy gyermekkorú - nem büntethető - fiút is.
    A rendőrség közölte: a IX. kerületi kapitányságon a nyomozást lezárták, és az iratokat átadták az ügyészségnek.