Gedeon napja van. | 2024.03.28

Négy megyére kiterjedő kábítószer-razziát tartottak a rendőrök

2020-02-27 10:28:23

Jelentős mennyiségű kábítószert és ahhoz szükséges alapanyagot foglaltak le, több tucatnyi gyanúsítottat hallgattak ki, valamint több száz gépkocsit és embert ellenőriztek a rendőrök Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyében egy összehangolt kábítószer-ellenes akció során - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

    A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által vezetett múlt heti akció során a nyomozók 17 büntetőeljárás keretében 27 embert hallgattak ki gyanúsítottként, ötöt pedig őrizetbe vettek. A rendőrök 49 helyszínen kábítószer-kereső kutya segítségével tartott házkutatás során 99 tő cannabist, öt kilogramm marihuánát, 78 darab extasy tablettát és 11 gramm amfetamint foglaltak le, továbbá több száz olyan eszközt találtak, amelyek a növények neveléséhez használatosak, de lefoglaltak közel hárommillió forint készpénzt is.
    Az ellenőrzés során teljesítményfokozó szerrel való visszaélés miatt is több esetben indítottak büntetőeljárást. A rendőrök 28 ampullát, 13 darab egyéb, ismeretlen eredetű tablettát és több doboz, feltehetőleg teljesítményfokozó szert foglaltak le.
    A kétnapos razzia alatt 865 embert igazoltattak és 392 járművet ellenőriztek, ezek eredményeként 94 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 50 embert állítottak elő, 44-et pedig elfogtak. Az akció során kilenc büntetőfeljelentést és 29 szabálysértési feljelentést tettek. A négy megye rendőrei 40 szórakozóhelyet és azok vendégeit is ellenőrizték.