Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hat év fegyházat kapott egy gyermekeit veszélyeztető apa

2020-02-26 14:23:00

Hat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a Marcali Járásbíróság a gyermekeivel szemben tanúsított bánásmódja miatt - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

    Azt írták: a nem jogerős határozat szerint az 59 éves, sokszorosan büntetett apa a legutóbbi szabadulása után magához vette 5 éves gyermekét, de a nevelését kirívó mértékben elhanyagolta. A gyerek elsőosztályos korára kezelhetetlenné vált, az iskolában társai és tanítói életét, testi épségét veszélyeztető helyzeteket teremtett.
    A férfi ezen felül rendszeresen bántalmazta, trágár szavakkal illette az új élettársával együtt a háztartásába költöző 4, 8 és 9 éves nevelt gyermekét. Egyiküket például a téli hidegben, vékony ruhában kizárta a házból.
    Az elsőfokú bíróság a többszörös visszaeső vádlottat kiskorú veszélyeztetésében és más bűncselekményekben találta bűnösnek. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, és mivel cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztések hatálya alatt követte el, elrendelte ezen büntetések végrehajtását is.
    A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért fellebbezett.