Gedeon napja van. | 2024.03.28

Százkét határsértőt és két embercsempészt fogtak el Bács-Kiskunban egy nap alatt

2020-02-25 11:15:00

Tizenkét esetben összesen százkét illegális bevándorlóval és két embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák hétfőn Bács-Kiskun megyében - tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

    Hercegszántón és Bácsszőlősön, valamint a tompai közúti határátkelőhelyen tíz esetben összesen kilencvenkét külföldit tartóztattak fel hétfőn. A határsértők szír, palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat - közölték.
    Nagybaracska térségében pedig egy osztrák és egy román rendszámú autó vezetőit igazoltatták. A járművekben utazó öt-öt szír férfi feltehetően illegálisan jutott az országba, a sofőrök pedig egy előre megbeszélt helyen vártak rájuk, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttassák őket - írták.
    A gépkocsivezetőket embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A százkét határsértőt - mivel nem tudták hitelt érdemlően igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat - meghallgatásuk után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a közleményben.