Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Kocsonyafesztiválból a kocsonya is hiányzott

2020-02-18 22:27:26

A legmiskolcibbnak hirdetett, egyes résztvevők vélekedése szerint rossz retro Május 1-jére emlékeztető Kocsonyafesztivál a miskolci baloldali összeborulás vezetőinek magamutogatása volt. Az elvtársak vegyültek a néppel. Mondták is a Velünk a város, Miénk a város jóságos kinézetű igazgató uráról, pardon a jóságos kinézetű polgármester úrról, hogy kiment és glasszált a városban. Tök egyedül. Mosolygott, kezet fogott, egyszóval kampányolt. A meglepett majálisozók fesztiválozók önkívületi állapotban ünnepelték Veres Pált. Persze az istenadta népnek még nem esett le, hogy a joviális arc Gyurcsány és társait takarja. 

A vegyült polgármesteren kívül más érdekessége is volt a feszkónak. Feltalálták a kocsonyaszegény Kocsonyafesztivált. A miskolci és nem miskolci polgárok hoppon maradtak, amikor vásárolni akartak egy tányérral a névadó finomságból. A résztvevők számához mért kevés kocsonyaárus nem tudta kiszolgálni az igényeket. Pislogtak a meglepetéstől az éhes fesztiválozók, mint Potyka Kati kocsonyájába dermedt béka. Kocsonya helyett kapható volt más nagyon miskolci étek, többek között tócsni, perec. Nem mernék megesküdni rá, de főtt virsli is volt, amit szerencsére nem jegyre adtak.

A megkopott előadók műsorai tovább fokozták a retro érzést. A rendezők a Kocsonyafesztivál gyenge színvonalát azzal magyarázták, hogy két hónap nem elég egy ilyen nagy rendezvény megszervezésére. Remélhetőleg a költségekben és a támogatásokban is meglátszik ez a szerénység.

A miskolci Kocsonyafesztiválon a baloldal farsangolt című írásunkat ide kattintva elolvashatja
 
(Nyitókép Sehuencas-vízibéka (Telmatobius yuracare) FORRÁS: GLOBAL WILDLIFE CONSERVATION)