Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2020-02-18 18:22:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Mostanra az Északi-sarkkörtől északra található annak a többközéppontú ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontzónája nagyjából az Ural-Kijev-Budapest-Milánó-Valencia vonalban húzódik. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen is előfordul gyenge eső. A frontvonal mögött nagy területen nyugatias áramlás alakult ki, így még egészen északi tájakon is szokatlanul enyhe az idő. Anticiklon mindössze az Ibériai-félsziget nyugati felének és a Balkán-félsziget időjárását határozza meg. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklonrendszer alakítja, szerda este újabb hidegfront érkezik. Marad a nyugatias áramlás is, emiatt marad az enyhe az idő.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------
    A délnyugati megyékben éjszaka is felhős marad az ég, másutt többnyire gyengén felhős időre van kilátás, elsősorban északkeleten köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Szerdán napközben nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a délnyugati megyék kivételével néhány, sőt az Alföld délkeleti részén több órára kisüt a nap. Késő délutántól, estétől a Dunántúlt és az Északi-középhegység térségét csapadékzóna éri el. A szél éjszakára mindenütt mérséklődik. Szerdán késő délutántól a Dunántúlon ismét megerősödik az északnyugatira forduló szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 8 és 12 fok között valószínű.