Andrea napja van. | 2024.04.18

Alapjogokért Központ: az ENSZ káoszba akarja sodorni a világot

2020-02-13 10:01:00

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) az illegális migráció legalizálásával a káosz felé akarja sodorni a világot - jelentette ki az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

    Az ENSZ jelenlegi vezetése és a mögötte álló erők abban érdekeltek, hogy a világ stabil régiói megrendüljenek, ezért küldetésének tartják az illegális migráció legalizálását - fogalmazott Horváth József.
    Ezt a törekvést jelzi szerinte az is, hogy miközben az ENSZ költségvetésében szerepelnek források a migráció segítésére, a terrorizmus elleni küzdelemre nem költ a világszervezet.
    Horváth József felidézte, hogy a világszervezetet azért hozták létre, hogy biztosítsa a konfliktusok békés rendezésének lehetőségeit. Vagyis a tárgyalásos mechanizmuson keresztül az ENSZ különböző plénumai elé lehetne vinni a terrorizmussal sújtott régiók problémáit, ám erre nem biztosítanak forrásokat.
    Ugyanakkor az ENSZ olyan jogokat vindikál önmagának, amelyeket a független országok nehezen tolerálnak - mondta a szakértő.