Tivadar napja van. | 2024.04.20

Gyurcsány fiának taníttatása az olasz elitegyetem 3 éves alapképzésén 15 – 20 millió forintba kerülhetett

2020-02-12 18:59:00

Gyurcsány Ferenc a facebookon megjelenő videóüzenetében ekézte a miniszterelnököt. A szegénységről folyamatosan papoló kommunista milliárdos azért került „idegállapotba”, mert óriási költekezése miatt, a Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett ellene.

A piszkosul gazdag, és a „tisztességes kommunista tőkés” álarcában tetszelgő, a magyar átlagpolgár számára felfoghatatlan luxusban élő Gyurcsányék, vagyonnyilatkozatuk napvilágra kerülése után, próbálják menteni a menthetőt.

Tény, hogy Gyurcsánytól és Apró Piroskától évtizedek elteltével, már nem lehet törvényesen, vagy törvény előtt megkérdezni az Apró-Dobrev-Gyurcsány vagyon eredetének hiteles történetét, sőt az első milliárd megszerzésének körülményeit sem lehet firtatni. Gyurcsányék a többi milliárddal már el tudnak számolni.

A rendszerváltás elszabotálásával már esély sincs arra, hogy a kommunista diktatúra működtetőit felelősségre vonják, és az Apró-Dobrev-Gyurcsány klánt, mint haszonélvező örököst elszámoltassák.

Érdemes lenne feltérképezni, hogy honnan ered a klán vagyona, és milyen érdekeltségeik vannak. Az eredményen tán még a vörös szemüveges támogatóik is meglepődnének. A legszomorúbb az, hogy ez a klán 75 éve élősködik a magyar nemzeten.

A vagyon akkor kezdett halmozódni, amikor Apró Piroska bizalmi állásokat kapott a kommunista titkosszolgálat felügyelte „impexek”-nél. A rendszerváltás után Pufajkás Gyula államtitkáraként, a Magyar Hitel Bank igazgatótanácsának tagjaként, 705.000.000 Ft hitelt szerzett a magyar timföldgyártás megvásárlásához. Gyurcsány ennyi év után bátran kiállhat a nagyérdemű elé, és hangoztathatja, hogy törvényesen keres annyi pénzt évente, amennyit nyugdíjas követői nem keresnek egy évezred alatt.

Gyurcsány a fiát, Európa egyik legelittebb egyetemén, a milánói Bocconin taníttatta. Az egyetemen egy hároméves alapképzés tandíjjal, kollégiummal, egyéb költségekkel 15-20 millió forintba kerül. Ha elvégzi a kétéves mesterképzést, annak a további költsége tandíjjal és egyéb kiadásokkal újabb 18 millió forintba kerülhet. Az alap+mesterképzés összesen 29 - 36 millió forint körüli összeget jelenthet Gyurcsányéknak.

Gyurcsányék mindennapi élete is a luxusról szól. Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy olyan villában éljenek, mint ez a klán. Persze az más kérdés, hogy ezt az épületet a kommunisták a zsidóktól lopták, és a nagypapinak adták jutalmul, a törvényes magyar miniszterelnök meggyilkoltatásáért.

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy 30 évvel a rendszerváltás után mit keres az Apró-Dobrev-Gyurcsány klán a magyar közéletben? Miért van még gazdasági befolyásuk? Hogyan tudják megtéveszteni és kihasználni azt a sok szerencsétlen idős embert, akiknek a szavazatukkal biztosítják túlélésüket? Meddig még?