Emma napja van. | 2024.04.19

OKF: még mindig sok munkát ad a viharos szél a tűzoltóknak

2020-02-05 17:12:00

A viharos szél még mindig sok munkát ad a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szerda délután az MTI-vel.

    Dóka Imre kifejtette: szerda délutánig országszerte újabb 230 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk felszámolásához. A legtöbb riasztást Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Zala megyében kapják a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei. Főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítása, valamint megrongálódott tetőszerkezetek és leszakadt vezetékek helyreállítása miatt hívják a tűzoltókat.
    A megsérült vagy leszakadt vezetékek miatt három megyében (Csongrád, Békés, Bács-Kiskun) csaknem tízezer fogyasztónál szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás.
    Kitért arra is, hogy kora délután Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es út Fegyvernek és Kenderes közötti szakaszán felborította a szél egy kisteherautó utánfutóját. Törökszentmiklóson pedig teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra dobta egy sportcsarnok körülbelül hatszáz négyzetméteres tetőszerkezetét a viharos erejű szél.