Gedeon napja van. | 2024.03.28

Négy diák ellen indult eljárás a nagykátai középiskolában történtek miatt

2020-02-05 14:28:00

Négy diák ellen indított eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság, amiért részt vettek az egyik középiskola tanárjának megfenyegetésében.

    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a honlapján emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt került fel az a videofelvétel az internetre, amelynek alapján február 1-jén megindult a nyomozás.
    A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt nyomozott.
    Az egyik nagykátai középiskolában január 31-én rögzített felvétel szerint egy diák a tanárját szidalmazta, fenyegette, többször felé ütött. Eközben több tanuló hergelte, buzdította, akadályozta a tanítást.
    A nagykátai rendőrök február 3-án két 15 éves fiút gyanúsítottak meg közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével. Mindketten elismerték és megbánták a terhükre rótt bűncselekményt - közölte a rendőrség, hozzátéve: a diákok nem gondolták, hogy baj lehet a fellépésükből.
    További két tanulóval szemben indult büntetőeljárás - február 4-én - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Egyikük, egy 15 éves fiú nem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A másik, egy 16 éves fiú is tagadta a bűncselekmény elkövetését, ő a gyanúsítás ellen panasszal élt - áll a közleményben.