Andrea napja van. | 2024.04.18

Tuzson: a déli határon mintegy százezer migráns gyűlt fel

2020-02-03 12:41:53

A déli határ mentén mintegy százezer migráns gyűlt fel, veszélyeztetve a magyar határt - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

    Tuzson Bence azt mondta, hogy januárban 3400-an próbáltak meg átjönni a magyar határon, a múlt keddi röszkei áttörési kísérlet viszont bebizonyította, hogy a magyar határzár - mind a jogi, mind a fizikai és az élőerős - jól működik.
    A határvédelem alapja az éberség, ezért a határ menti élőerők megduplázása mellett helikopterrel is folyamatosan figyelik a határokat - hangsúlyozta.
    Az államtitkár azt mondta: a migránsok akciói mögött szervezettség figyelhető meg, ezek sokszor nem a csoporton belülről, hanem azon kívülről indulnak. A Soros-terv célkitűzései - például, hogy egymillió migránst be kell hozni Európába - nem váltak köddé, azok ellen határozottan fel kell lépni - tette hozzá.
    Tuzson Bence beszélt arról is, hogy Magyarország a határainak védelmével Európát is védi, de csak kismértékű támogatást kap erre az uniótól. A magyar kormány továbbra is igényelni fogja, hogy az Európai Unió részben járuljon hozzá a határvédelem költségeihez - tette hozzá.
    A gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az oktatás hiányát nem pénzzel, hanem oktatással kell megváltani. A felzárkóztatás módja mindenki számára az oktatáson keresztül vezet, ezért a cigányság számára is az oktatás a legjobb út - közölte az államtitkár.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány