Gedeon napja van. | 2024.03.28

Oroszországban kivizsgálják az összes Kínából hazatérő turistát

2020-01-29 12:28:00

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében megkezdte a Kínából hazatérő összes orosz turista kivizsgálását a repülőtereken az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) - közölte szerdán az Interfax hírügynökség.

    A kedden beindított szűrés keretében mindenkit kötelezően elkülönítenek, akinél a heveny légúti fertőzés tüneteit észlelik a repülőtéren vagy a visszatérést követő 14 nap alatt. A Roszpotrebnadzor regionális szerveit diagnosztikai tesztrendszerekkel látták el, és minden határátkelőhelyen hődetektoros dupla ellenőrzésnek vetik alá a veszélyeztetett területekről érkezőket.
    Heveny légúti fertőzés szimptómáival az elmúlt napok során 139 embert vizsgáltak ki Oroszországban, de koronavírust eddig senkinél sem mutattak ki. Az utolsó orosz turistacsoportok a várakozások szerint február 4-én térnek majd vissza Kínából.
    Az orosz egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy a Kínától kapott klinikai információk alapján elkészítette és a régiókkal ismertette az új koronavírus gyógyítására vonatkozó ideiglenes módszertani ajánlásait. Korábbi tájékoztatás szerint az illetékes kínai hatóságok ismertették orosz partnereikkel a vuhani koronavírus genomját.
    Oroszország több régiójában egyénként iskolazárlatot rendeltek el, alapvetően az influenzajárvány kitörésének megakadályozása céljából.