Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-01-22 18:40:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Szárazföldünk északi, északkeleti harmadán egy nagykiterjedésű ciklon és frontjai frontjai okoznak mozgalmas, szeles időt, szórványosan fordul elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Ciklon örvénylik az Ibéria-félsziget közelében is, arrafelé többfelé alakul ki záporok, zivatar. Európa más tájain anticiklon hatására többnyire kevés a felhő, de főleg Közép-Európában tartósan ködös tájak is előfordulnak. Kontinensünk nagy részén az átlagosnál enyhébb az idő, egész napos fagy csupán Skandinávia északi harmadán, valamint Közép-Európa ködös tájain fordul elő. Ezzel szemben a mediterrán térségben helyenként 15 fok fölé melegszik fel a levegő. A következő 36 órában gyenge hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, mögötte csütörtökön hosszabb időre kisüthet a nap.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Egyre szakadozottabbá válik a felhőzet fölöttünk, csütörtökön már az ország nagyobb részén többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő várható. Estig az északkeleti tájakon fordulhat elő helyenként hózápor, szitálás, ónos szitálás, esetleg gyenge ónos eső, később csapadék már nem valószínű. Reggelig gyakran megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, nyugati szél, majd csütörtök napközben fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 8 fok között várható.