Andrea napja van. | 2024.04.18

Időjárás-jelentés

2020-01-16 17:01:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    
    Szárazföldünk északi részén és a Brit-szigetektől nyugatra ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé, valamint a frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, az északi tájakon havazik.
    Európa más vidékeinek időjárását anticiklon alakítja, területén borult, párás, többfelé ködös és derült, napos területek egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadék sehol sem fordul elő, de a borult tájakon hószállingózás, szitálás, ónos szitálás kialakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén többnyire 0 és -5 fok között változik, az Ural előterében -9, -11 fokot is mérnek.
    Nyugat, délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő; a borult területeken -1, +4, a napos tájakon 8, 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget déli vidékén 18, 19 fokot is mérnek.
    Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem lesz.

    
    Várható időjárás az ország területén péntek estig
    -------------------------------------------------

    Többnyire borult, párás, többfelé ködös idő várható, pénteken is csak helyenként - főként a hegycsúcsokon és északkeleten - süthet ki hosszabb-rövidebb  időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak pénteken napközben az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában -2 és +3 fok között alakul, de ahol kisüt a nap ennél pár fokkal melegebb is lehet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány