Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidelitas-kongresszus - Szijjártó: diplomáciai akadémia nyílik

2019-11-30 12:02:34

Diplomáciai akadémia nyílik jövő szeptembertől, ennek elvégzése a feltétele lesz annak, hogy valaki a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozzon - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Budapesten.

    A tárcavezető a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán kiemelte: a diplomáciai akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésével versenyképes képzési rendszert hoznak létre azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket akarják képviselni a világban. Ez nem könnyű, de felemelő feladat - tette hozzá.
    Hangsúlyozta: mára a magyar külpolitika alaptézise, hogy büszkék arra, hogy egy több mint ezeréves keresztény államot képviselnek, amely a történelem során sokszor védte a keresztény értékeket, amelynek tagjai hosszú ideig küzdöttek a nemzet szabadságáért, és amely elérte, hogy kimondhatja: "velünk senki sem szórakozhat". Mindebben a fiatal, a Fidelitasból érkező kollégáknak nagy szerepük van - mondta.