Auguszta napja van. | 2024.03.29

12 millió forintot ér a 4 éves bucsai kislány, Kristóf Katalin Flóra egészsége

2019-11-19 04:55:31

Segítséget és adományokat kérnek a négyéves Kristóf Katalin Flóra gyógykezelésére. A mozgásszervi és neurológia rendellenességgel küzdő bucsai kislány betegségére a németországi Schön Klinikán van megfelelő terápia, ami 12 millió forintba kerül, és a gyermeket egyedül nevelő édesanya nem tud kifizetni.

A kislány édesanyja, „Fogjunk össze Flóriért” facebookos csoportban 3-4 naponta számol be az adományok állásáról, melyből kiderült, még 10 millió 300 ezer forint hiányzik Flóra gyógykezelésének árából.

Az idő vészesen fogy, ugyanis a gyermek gyógyítását elvállaló németországi Schön Kliniknek december 25-ig kell átutalni a 12 millió forintot.

Flóra betegségére Magyarországon nincs megfelelő orvosi terápia, és nem segített rajta a száz sérült baba közül nyolcvan gyermeken sikeresen segítő Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) sem, ezért kellett a németországi klinikához fordulni. A négyéves kislány a Schön Klinika gyógykezelésével esélyt kaphat egy jobb minőségű életre.

"Kristóf Katalin Flóra, 2015.06.28-án született.

Jelenleg 4 éves. Hosszú, nehezen kezelhető, ismeretlen eredetű epilepsziája egyre kevésbé kezelhető, mozgásszervi problémáira megoldást nem tudnak adni Magyarországon.                                         
Hat hónapos korától észleltük, hogy mozgásfejlődése nem megfelelő, mely miatt Dévény tornászt kerestünk fel, aki javasolta neurológus szakorvos felkeresését. Azonban mire időpontot kaptunk a neurológusi szakrendelésre, Flóra sajnos rosszul lett, számunkra ismeretlen eredetű tünetekkel. Azonnal vittük a debreceni Klinikára, ahol rosszullétei úgy felszaporodtak, hogy intenzív osztályra került.                                         
Itt kezdődött számunkra a mélyrepülés, vizsgálatok, hosszú kórházi tartózkodások, szinte eredmény nélkül.                                                        Nagyon sok helyre vittük, a Heim Pál gyermekkórház nem fogadta, a Bethesda Gyermekkórház vizsgálta, de visszairányítottak a Debreceni Klinikára, ahol sajnos nem tudtak változást hozni.                                      Sok magánrendelésre vittük, de ismeretlen eredetű betegsége miatt nem tudtak érdemben segíteni. Ezután kerestük a Budai Gyermekkórházat, végül a Nyíregyházi Jósa András Kórházban találtuk meg a helyünket, ahol szerető, gondoskodó kezekre találtunk, és az ott dolgozó Főorvosnő egy évre tünetmentesítette Flórát. Mozgásával és a fejkontroll hiányával, mentális képességeivel azonban nem nagyon jutottunk előrébb, és az utóbbi időben a rohamok is újra napjában többször keserítik meg a mindennapjainkat.                                                                                          Kutattunk a lehetőségek után, hogyan tudnánk javítani állapotán, életminőségén és ekkor találtunk rá a németországi Schön Klinik nevű nemzetközi klinikára.                                                                                      Sikeresen felvettük a kapcsolatot a klinikával, ahol megerősítették, hogy tudnak segíteni Flóra állapotán minden tekintetben.                                    Azonban a gyógykezelésről kiadott költségvetés hidegzuhanyként ért minket. Közel 12 millióra van szükségünk az ellátás igénybevételéhez, aminek átutalására 6 hetet határozott meg a Klinika.                                  Az idő nagyon szorít minket, de nem adhatjuk fel és bízunk az emberek segítőkészségében, hogy mellénk állva segítenek, hogy Flóra kijuthasson a klinikára, és esélyt kapjon a gyógyulásra.                                                   

Köszönettel egy reménykedő édesanya: Kristóf Katalin"

(Nyitókép Flóra édesanyjával - forrás facebook.)