Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2019-11-10 15:29:19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Egy-egy ciklon örvénylik a Balti-, és az Adriai-tenger felett, környezetükben és frontjaik mentén több helyen fordul elő eső, záporeső. A délebbi ciklon előoldalán helyenként zivatarok is kialakulnak, amelyek lokálisan nagy mennyiségű csapadékot eredményeznek például Bosznia, Montenegró vagy éppen Albánia egyes részein. Egy hosszan elnyúló frontálzóna kontinensünk nyugati tájain is több helyen borongós, esős időt okoz. Nyugodtabb idő Németország tágabb környezetében, és Skandinávia nyugati felén van: míg előbbin csak gyenge fagyok vannak éjszaka, addig Lappföldön néhol -25, -30 fokot is mérnek, és arrafelé napközben is mindössze -15, -20 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ezzel szemben a Fekete-, illetve Égei-tenger partvidékén néhol még nyári napot regisztrálnak. A környezetünkben örvénylő ciklon északkelet felé haladva lassan elhagyja térségünket. Hétfőn átmenetileg egy köztes anticiklon lesz felettünk, majd egyre inkább a tőlünk délnyugatra kialakuló mediterrán ciklon előoldalára kerülünk.
    
    Várható időjárás hétfő estig
    ----------------------------
    Általában erősen felhős vagy borult idő várható, egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék. Estig főként az Alföldön, később másutt is egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Ezzel szemben északkeleten még hétfőn napközben is erősen felhős vagy borult maradhat az ég, délelőttig helyenként gyenge eső, szitálás is előfordulhat. Hétfőn a Dunántúl nyugati tájain is tartósabban több lehet a felhő, másutt a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Vasárnap főként az Alföldön, hétfőn az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de északkeleten 6, 8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8 és 14 fok között alakul.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó