Gedeon napja van. | 2024.03.28

XXI. Század Intézet: Karácsony "őszödi beszéde" a felvétel

2019-09-26 13:51:07

A XXI. Század Intézet szerint Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt egy kiszivárgott hangfelvételen gyakorlatilag beismeri, hogy "maffiamódszerek uralkodnak a baloldalon".

    A gyorselemzésben - amely a hangfelvétel megjelenése után, csütörtökön készült - az olvasható: mindez egy újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal sem az ország, sem egy város vezetésére nem alkalmas, a színfalak mögött sosem látott feszültség van köztük.    
    Az elemzés, amely a hangfelvételen hallottakat Karácsony Gergely "őszödi beszédeként" értékeli, emlékeztet: már régóta tudni lehetett, hogy Zuglóban Karácsony Gergely és az MSZP között igen éles konfliktusok vannak.
    Ugyanakkor a mostani hangfelvétel egy újabb fordulatot jelent - írják -, hiszen az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a családját is megfenyegette a szocialisták helyi vezetője, Tóth Csaba.
    Az elemzés felteszi a kérdést: Karácsony Gergely hogyan tudja ezek után tovább folytatni a kampányát, hiszen elviekben azokkal a szocialistákkal kell együttműködnie mind a kampányban mind azután, akik a családját fenyegetik, illetve elképesztőbbnél elképesztőbb maffiamódszereket alkalmaznak a fővárosban.
    Hogyan tud például a DK-sok szemébe nézni az után a mondat után, hogy "az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást."?
    Az elemzés szerint Karácsony Gergely azt mondja ki, hogy "a baloldal hazudik, jobban gyűlölik egymást, mint a kormánypártokat és még a maffiamódszerektől sem riadnak vissza"
    Hogyan tudná így Budapestet irányítani, hiszen még a sajátjai is gyűlölik, el akarják lehetetleníteni - mutat rá az intézet.