Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új lehetőség a megváltozott munkaképességűek számára

2019-09-13 09:30:00

2019. szeptember 9-e fontos dátum a FŐNIX Megváltozott munkaképesség Nonprofit és Közhasznú Kft. életében ugyanis legújabb üzemének megnyitására került sor, mely Sajószentpéteren, a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei, Dr Csiba László szenvedélybetegek Integrált Intézményének a város központban lévő épületében található.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével a térség országgyűlési képviselője Demeter Zoltán.

A Főnix MMK Kft. részéről a társaság ügyvezetője dr. Csereklyei Dániel, cégvezetője, Hegedüsné Hegyi Anikó, az üzem vezetője és a sajószentpéteri dolgozók vettek részt.

Az üzem megnyitásával új munkahelyeket teremtettek: 60 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló munkába állása valósult meg a városban, lehetőséget biztosítva az értékteremtő munkavégzéshez, a kiszámíthatóbb megélhetéshez, a rehabilitációhoz. Az üzemben csomagolás és papír-kartontermék osztályozás, válogatás történik jelenleg. A munkahelyen együtt dolgoznak a Dr. Csiba László Integrált Intézet lakóiból kikerülő munkavállalók, a városból és vonzáskörzetéből bejáró megváltozott munkaképességű dolgozókkal. Tájékoztatta a megjelenteket a társaság további, sajószentpéteri fejlesztési terveiről, egy zöldmezős beruházás útján felépítendő, sícipő-összeszerelő üzem létesítéséről, ahol további 60-80 fő megváltozott munkaképességű munkavállalónak kívánnak munkahelyet és egzisztenciát teremteni. Az üzemnyitás az előzetes tervek alapján 2020. első felében várható.

FŐNIX Megváltozott munkaképesség Nonprofit és Közhasznú Kft.

Meggyőződéssel valljuk, hogy minden ember értékes. Nem csupán ember-mivolta okán, de azért is, mert mindenkiben megvan az értékteremtő képesség. A testi-szellemi fogyatékkal élőkben is. Ők nem a társadalom szánalmára és kegyelem-kenyerére éhesek, s nem is azt érdemlik. Túlnyomó többségük – idővel – akár 100%-os teljesítményre is képes, ha megtaláljuk számukra a megfelelő munkaterületet és feladatkört. Ezt tekintjük társaságunk elsődleges küldetésének.

Hisszük, hogy a munkavégzés már önmagában is felér egy terápiával. Egy tökéletesen egészséges ember boldogságát is elsősorban a végzett tevékenységeiből fakadó öröm táplálja. A megváltozott munkaképességűeknél ez hatványozottan igaz. A mögöttünk hagyott esztendők tapasztalatai szerint ezeknek az embereknek a jelentős része elhitte magáról, hogy már semmilyen módon nem lehet a világ hasznára, vagy ha igen, csupán lehangolóan rossz hatékonyság mellett. Kifejezetten lényegesnek tartjuk, hogy eloszlassuk ezt a sajnálatosan mélyen gyökerező tévhitet, elsősorban az érintettekben, másodsorban a tranzitfoglalkoztatás célállomásainak tekintett piaci szereplőkben, harmadrészt a széles társadalomban.