Auguszta napja van. | 2024.03.29

A budai Várban tartottak találkozót V4-es polgármesterek

2019-09-08 08:52:00

A Visegrádi Országok (V4) fővárosi történelmi városrészeinek képviselői találkoztak a budai Várban - közölte a Budavári Önkormányzat szombaton az MTI-vel.

    A közlemény szerint Budapest, Prága, Pozsony és Varsó I. kerületeinek polgármesterei kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg a településeiket érintő fenntarthatósági kérdéseket, illetve a közép-európai együttműködésben és közös cselekvésben rejlő lehetőségeket.
     Hozzátették, Közép-Európa az elkövetkező évtizedekben a kontinens egyik megkerülhetetlen gazdasági és politikai központjává válik, így fontos, hogy a városok megfelelően felkészüljenek a jövő kihívásaira.
    A találkozó végén a V4-es polgármesterek nyilatkozatot írtak alá, amely szerint a jövőben is megosztják egymással tapasztalataikat  emellett közösen ápolják a múltban gyökerező kulturális értékeiket, hagyományaikat.
    A találkozón Miroslav Vrábel Pozsony I. kerületének alpolgármestere, Pavel Cizinsky Prága I. kerületének polgármestere, Pawel Martofel Varsó I. kerületének alpolgármestere és Nagy Gábor Tamás Budapest I. kerületének polgármestere vitatta meg a városrészeket érintő aktuális kérdéseket - áll a közleményben.