Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több mint 7300 fiatal kezdi meg tanulmányait az Agrárminisztérium intézményeiben

2019-09-07 11:55:00

Több mint 7300 fiatal kezdi meg tanulmányait az Agrárminisztérium valamelyik oktatási intézményében - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.

    "A modern kor kihívásaira is választ adó iskolarendszer hozzásegíti a diákokat ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni, és a megszerzett tudással biztos megélhetést teremtsenek maguknak és családjuknak" - idézte a közlemény Farkas Sándort, az Agrárminisztérium  államtitkárát, aki mintegy hétszáz, agrárszakképzésben tanuló diák előtt beszélt a Bábolnai Gazdanapokon.
    Az államtitkár szerint Magyarország sikerének záloga a vidék megerősödése, ami csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárképzéseket.
    Az Agrárminisztériumnak ebben a folyamatban mint a második legnagyobb intézményfenntartónak, óriási a felelőssége, hiszen intézményeiben tanul az agrárszakképzésben részt vevő diákok mintegy 70 százaléka - tette hozzá Farkas Sándor.
    Olyan szakképzésre van szükség, amely képes válaszolni a társadalmi és gazdasági kihívásokra és amelynek legfontosabb kompetenciái a teljesítmény mellett a versenyképes tudás. "Olyan intézményrendszerben gondolkodunk, amely képes ösztönözni az intézmények és vállalkozások kutatási-fejlesztési tevékenységét, és amely támogatja az innovációt" - hangsúlyozta az államtitkár.