Auguszta napja van. | 2024.03.29

Novák Katalin: az egész világból érkeznek a demográfiai csúcsra

2019-09-03 14:59:00

A tapasztalok megosztására, a tanulásra is lehetőséget ad a III. Budapesti demográfiai csúcs, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

    Novák Katalin azt mondta, az idei konferenciára az egész világból érkeznek résztvevők, ezért még többen oszthatják meg egymással a kedvező, illetve a rossz tapasztalataikat is.
    Az újabb információk, gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni - tette hozzá.
    Úgy fogalmazott: amikor a demográfiáról van szó, arról beszélünk, "leszünk-e és kik leszünk" ötven-száz év múlva, mert Európa egészére igaz, hogy nem születik elég gyermek a népesség szinten tartásához. Erre a kihívásra különböző válaszokat adnak az országok, Magyarország válasza egyértelműen a családtámogatás - emelte ki az államtitkár.
    Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: a kétnapos konferenciát a bdselsoacsalad.hu oldalon élőben lehet követni, a csalad.hu portál pedig percről percre tudósít a rendezvényről.