Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megújult nyelvparádé várja az érdeklődőket szombaton a fővárosban

2019-09-03 08:00:00

Megújult formában és elnevezéssel idén is megrendezik a nyelvparádét Budapesten: a LinguaFest szombaton a bel- és külföldi nyelvtanfolyamok mellett ingyenes próbanyelvvizsgával is várja a látogatókat, akik képet kaphatnak a legújabb külföldi munkalehetőségekről és ösztöndíjakról is.

    A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, hogy az immár 20. alkalommal megnyíló - ingyenesen látogatható - kiállításon az érdeklődők felfedezhetik a legfrissebb nyelvtanulási módszereket, kedvezményesen beszerezhetik a számukra hatékony idegen nyelvű könyveket és szótárakat, valamint szakemberek segítségével választhatnak a külföldi tanulási, szakmai gyakorlati és gyakornoki lehetőségek között.
    Az V. kerületi Erzsébet téri Akvárium klubban emellett számtalan nyeremény és ajándék vár azokra, akik már rájöttek, hogy a használható nyelvtudás milyen előnyöket rejt - közölték a szervezők.
    A tájékoztató szerint tovább romlott a magyar diákok idegennyelv-tudása, 2018-ban a nyolcadikosok 40 százaléka nem felelt meg a központi angol szintfelmérőn. A felnőttek között is elkeserítő a helyzet: a lakosság 57 százaléka egyáltalán nem beszél idegen nyelven, és az Európai Unióban nálunk él a legtöbb olyan fiatal, aki nem is szeretne újabb idegen nyelvet tanulni.
    A LinguaFestre várják mindazokat, akiknek szükségük van a munkájukhoz, magánéletükhöz nyelvtudásra, az egyetemi felvételihez, illetve a diplomához nyelvvizsgára, vagy csak szeretnék felfedezni a világot. 
    A rendezvényről további információ a https://linguafest.hu/ oldalon található.