Auguszta napja van. | 2024.03.29

Farkas Örs: Karácsony miatt Zugló hitelből finanszírozza mindennapjait

2019-09-01 07:59:00

Zugló mára odajutott, hogy hitelből kénytelen finanszírozni mindennapjait, holott Karácsony Gergely öt évvel ezelőtt nulla adóssággal vette át a kerületet - közölte az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. 

    Farkas Örs elmondta, a XIV. kerületet korábban a magyar kormány konszolidálta, több tízmilliárdos a költségvetése, ennek ellenére a Karácsony Gergely által kinevezett jegyző azt mondja, hogy hihetetlen sok nehézséggel kell szembenéznie a kerület gazdálkodásának.
    Hozzátette: olyan bevételekkel számol az önkormányzat, amelyek tarthatatlanok. Példaként említette, hogy még ki sem írták azoknak az ingatlanoknak az értékesítésére a pályázatot, amelyek bevételéből a működési kiadásokat kívánják finanszírozni.
    Elmondta, olyan parkolási rendszert üzemeltettek, amely több százmilliárd forintos veszteséget okozott az önkormányzatnak.
    Farkas Örs szerint lánglelkű beszédeket mond Karácsony Gergely, ilyen volt a szombati kampánynyitóján elhangzott is. Folyamatosan úgy beszél, mintha a miniszterelnököt szeretné leváltani, mintha egy politikai kurzusváltásra készülne - közölte.
    Hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy település vezetésére pályázik és jelenleg is polgármester, most is "vitézkedhetne" a XIV. kerületben. Azt lehet látni azonban, hogy ez a kerület teljesít a legrosszabban, és Karácsony Gergely ahelyett, hogy az ott felmerülő problémákat szeretné megoldani, Tarlós István ügyeivel foglalkozik - hangoztatta.
    Az igazgató beszélt arról is, Tarlós Istvánt az ellenzéki szavazók jelentős része is alkalmasabbnak tartja Budapest vezetésére.
    Az ellenzéki politikusok - mint fogalmazott - ismét nagy erejű változások esélyével hitegetik a szavazóikat, akik viszont maguk is a kormánypárti jelöltet látják esélyesebbnek. Utóbbi arra utalhat, hogy Tarlós Istvánnak a kormánypárti szavazókon túl is lehetnek jelentős tartalékai az októberi voksoláson - mondta Farkas Örs.