Gedeon napja van. | 2024.03.28

WTCR - Michelisz esélyesnek tartja magát a világkupa megnyerésére

2019-08-29 12:20:00

Az összetett pontverseny második helyén álló Michelisz Norbert esélyesnek tartja magát a túraautó-világkupa (WTCR) megnyerésére.

    Csütörtöki, budapesti sajtóbeszélgetésén a BRC Hyundai Squadra Corse pilótája pozitívan értékelte a szezon eddigi hat versenyhétvégéjét, mivel a harminc futamból kettőt megnyert, 207 pontot gyűjtött, és négy állomással az idény vége előtt a második helyen áll a 231 pontos argentin Esteban Guerrieri mögött.
    "Elérhető távolságban van az első helyezett, ezért tovább folytathatom a harcot a kupa megszerzéséért" - közölte.
    Michelisz hozzátette, nem gondolja, hogy csak a jelenlegi dobogósok között dőlhet el a bajnoki cím, hiszen vannak, akik eddig némileg balszerencsések voltak, viszont erős autójuk és kiváló hátterük van. Hozzáfűzte, a színvonalas mezőny tagjai közül legalább tízen nyilatkozták a nyári szünetben, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot.
    "Magamat a favoritok közé sorolom, továbbra is elszánt és optimista vagyok, reménykedem még egy-két futamgyőzelemben" - fogalmazott a pilóta.
    Michelisz hangsúlyozta, azért sikerült jól számára az idény eddigi része, mert figyelt a kritikus pontokra és a márkatársakra, illetve a hozzáállása miatt is van ilyen kedvező helyzetben.
    Az esélykiegyenlítő rendszerről Michelisz úgy fogalmazott: annak kellene lennie a legfőbb célnak, hogy arányosan tartsák az erőviszonyokat, márpedig idén előfordult, hogy a Hyundait aránytalanul büntették, nehogy idejekorán eldőljön a világkupa sorsa, vagyis a lehető leginkább egyensúlyban tartják a mezőnyt az összetett pontversenyben.
    Hozzátette, csapatával együtt kíváncsian várja, hogyan változik a rendszer a következő WTCR-szezon előtt.
    Az idei évad szeptember közepén Kínában folytatódik.