Andrea napja van. | 2024.04.18

PM: tízezer embernek segíthet visszatérni a munkába a bölcsődei támogatás

2019-08-09 12:10:00

Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkaerőpiacra a havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatás - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

    Marczinkó Zoltán azt mondta, a támogatást azok a családok kaphatják meg, amelyek húszhetesnél idősebb gyermeküket helyhiány miatt nem tudják államilag finanszírozott bölcsödében elhelyezni, ezért a munkavégzés idejére magán, munkahelyi vagy minibölcsődei szolgáltatást kell igénybe venniük.
    A jogosultság feltétele az is, hogy az igénylő rendelkezzen bankszámlával, valamint felhasználója legyen az ügyfélkapunak, az igénylést ugyanis azon keresztül kell elektronikusan elküldeni - tette hozzá.
    Ismertette, a támogatás összege maximum 40 ezer forintig a bölcsődei szolgáltatás teljes ára, azon felül a különbözetet a szülőnek kell állnia. 
    A támogatás átmeneti segítséget nyújt, csak addig érhető el, amíg kialakítják a családvédelmi akcióterv részeként bejelentett új bölcsődei helyeket - mondta a helyettes államtitkár.