Emma napja van. | 2024.04.19

Az idén negyven vasútállomást tesznek rendbe Debrecen térségében

2019-08-08 13:04:00

 Az idén negyven vasútállomást tesznek rendbe Debrecen térségében - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték, hogy a MÁV öt vidéki területi igazgatósága saját régiójában, saját munkaerő bevonásával, üzemeltetési forrás felhasználásával koncentrált karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítását végzi a nagy volumenű "50 megújuló állomás" elnevezésű komplex karbantartási programon túl.
    A MÁV részletezi, hogy megújulnak az utasforgalmi területek esztétikailag, az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése, a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése, az érintett állomásokon megújultak a kerékpártárolók is.
    Az állomások esztétikai megújítása idén márciusban kezdődött a térségben, június végéig 18 állomás munkálatai fejeződtek be összesen 10 000 munkaórában.
    Tiszafüred és Poroszló állomások utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen fog megtörténni, míg további húsz állomáson és megállóhelyen a MÁV munkavállalói november végére készülnek el a karbantartási feladatokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megszépült állomásokon az utasok jobban vigyáznak a környezetre - írja a közleményben a MÁV.
    A legjelentősebb változásokon Debrecen állomás esett át, ahol megújult a mosdó, illetve szeptemberben megnyílik egy családi váróterem, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli. Az utascsarnokban növényeket ültettek, interaktív mini kiállítást rendeztek, várótermi padokat helyeztek ki.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó