Auguszta napja van. | 2024.03.29

Biztonságpolitikai szakértő: egyre erőszakosabb a világ

2019-08-06 10:04:00

Az egész világ egyre erőszakosabbá válik - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

    Mint kifejtette: olyan hatások érik az embereket, amelynek következtében sokan a saját kezükbe akarják venni biztonságukat.
    A szakértőt egyebek között arról kérdezték, hogy egy felmérés szerint a németek csaknem fele nem érzi magát biztonságban.
    Erről azt mondta: ez nem meglepő olyankor, amikor egy országba nagy mértékű lakosságbeáramlás történik, ráadásul egy más kultúrából. A muzulmán kultúrából érkezők számára nem minden bűncselekmény, ami Németországban annak számít - jegyezte meg.
    A szakértőt kérdezték arról is, hogy harmincnégy ember halt meg az Egyesült Államokban tömegmészárlásokban és lövöldözésekben.
    Elmondta: a speciális helyzetű Egyesült Államokban mindig is voltak "szörnyű gyilkosságok". Ezt több tényező is befolyásolja, mint például a fegyverlobbi. Megjegyezte: az Egyesült Államokban az alkotmányban is benne van a fegyverviselés. Akár sorozatlövő fegyverük is lehet az embereknek - mondta Gyarmati István, aki szerint ezt időszerű lenne betiltani.