Gedeon napja van. | 2024.03.28

ITM: hat éve folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom

2019-08-02 12:59:00

Hat éve folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, a kormány olyan intézkedésekkel ösztönzi a fogyasztást, amelyek növelik a béreket - mondta Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a kereskedelem júniusi alakulásáról közzétett adataira reagálva.

    Júniusban a nyers adat szerint 4,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve. Az idei első fél évben 5,7 százalékkal nagyobb volt a naptárhatástól megtisztított forgalom, mint a múlt év azonos időszakában. 
    Nagy Ádám kiemelte, hasonló tendenciára számítanak az év hátralévő részében is, a kiskereskedelmi forgalom havonta 4-5 százalék körüli növekedése várható.
    Az ITM helyettes államtitkára hangsúlyozta, a kormány alapvető célja, hogy a magyar emberek jobb életkörülmények között éljenek, egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkezzenek.