Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2019-07-30 19:50:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Kontinensünk északnyugati, nyugati része fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Hatásukra Izland, a Brit-szigetek, Franciaország, valamint a Skandináv-félsziget és a balti államok fölött sok a felhő, és elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső. Szintén ciklonális mező helyezkedik el Északkelet-, Kelet-Európa térségében, így ott is sok a felhő, és elszórtan előfordul csapadék.
    Szárazföldünk középső és déli területén változóan felhős az ég, több órára kisüt a nap, néhol azonban zápor, zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 9 és 16, a felhősebb nyugati és középső tájakon 23 és 30, a naposabb vidékeken pedig 31 és 35 fok között alakul. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását váltakozó nedvességtartalmú, labilis levegő alakítja, záporok, zivatarok alakulnak ki.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------
    Kedden gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan - északkeleten nagyobb, másutt kisebb eséllyel - zápor, zivatar előfordulhat. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. 
    Kedden főként északkeleten, szerdán bárhol a zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, eleinte a Kisalföldön néhol meg is erősödik. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 32 fok között alakul.