Auguszta napja van. | 2024.03.29

BRFK: további emberölési ügyekben is vizsgálják D. Csaba felelősségét

2019-07-19 16:15:00

Előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a csütörtökön Magyarországra szállított D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.

    Dócs András azt mondta, hogy egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni. A további vizsgálatokat azokra az újságírói felvetésekre tette hozzá, hogy sajtóhírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el. 
    A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz - jelezte az ezredes.
    Közölte: D. Csaba élt a törvény adta jogával, megtagadta a vallomástételt. Kihallgatása folytatódik, valamint bírósági döntés várható arról, hogy a férfit letartóztatják-e - ismertette az eljárás további menetét Dócs András.
    A rendőrség csütörtökön közölte a honlapján, hogy két gyilkossággal is gyanúsítják azt a férfit, akit Magyarországra hoztak.
    A 38 éves D. Csaba a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, ezúttal egy 49 éves magyar férfi vált az áldozatává.
    Dócs András pénteken azt mondta, hogy mindkét bűncselekményt lőfegyverrel követték el, a XV. kerületit a Pólus Center mögötti területen.
    D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén Prágában, egy szállodában fogták el. A férfit csütörtökön a Terrorelhárítási Központ Rajkánál szlovák kommandósoktól vette át, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak.
    A szerb-magyar kettős állampolgárt őrizetbe vették.
    A pénteki sajtótájékoztatón Dócs András közölte, hogy Hollandia felajánlotta a büntetőeljárás átadását, amit Magyarország elfogadott. Az pedig a cseh hatóságok döntése volt, hogy a magyaroknak adják ki D. Csabát, ezt ugyanis a szerbek is kezdeményezték - jegyezte meg.
    A Fővárosi Főügyészség az MTI-vel azt közölte: a Prágában elfogott gyanúsított letartóztatását indítványozták. A kényszerintézkedés kérdésében az illetékes nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.