Gedeon napja van. | 2024.03.28

Új vezérigazgató a Mavir élén

2019-07-15 14:40:00

Biczók Andrást nevezték ki hétfőtől a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. élére - közölte a társaság az MTI-vel.  

    A közlemény szerint a vezérigazgatói pozíciót a társaság felügyelő bizottságának döntését, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyását követően foglalja el. Csomai Kamillát váltja, aki június 21-én távozott a Mavir éléről. 
    Biczók András a Nabucco Gas Pipeline International, majd a MET Croatia Energy Trade menedzsment pozícióit követően, 2014-től a FŐGÁZ Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, majd - ezzel egyidejűleg - az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. vezérigazgatója volt. A 2018 óta a MMBF Földgáztározó Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be. 
    A közlemény szerint a kinevezett vezérigazgató törekszik arra, hogy a Mavir - a klasszikus átviteli, rendszerirányítói és piacműködtetési feladatkörei és felelősségei mellett - a villamos energia ipar irányadó és haladó szellemiségű szereplője legyen.