Gedeon napja van. | 2024.03.28

Huszonöt migránst találtak egy kamionban Csanádpalotánál

2019-07-12 08:53:23

Huszonöt migránst próbált Magyarországra csempészni egy kamionban egy török sofőr Csanádpalotánál péntekre virradóra - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, a bolgár járművet hajnali három óra előtt közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A raktérben szállított fémtekercsek között huszonöt ember bújt meg. A csoport tagjai közül tizennyolcan iraki, négyen szír, míg hárman iráni állampolgárnak vallották magukat.
    A török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el - tudatta a százados.
    Néhány órával korábban Szeged és Nagylak külterületén is elfogtak egy-egy csoport határsértőt. A kilenc, illetve tíz férfi afgán állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök a Szegednél elfogott migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a másik csoport tagjait előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.