Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szegedi Fidesz: újabb bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára

2019-07-11 11:39:00

A parkoló ügyében hűtlen kezelés miatt született elsőfokú ítélet után újabb súlyos bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára - jelentette ki a Fidesz szegedi alelnöke csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

    Tápai Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, a szegedi városvezetés 2009 decemberében Mars téri kereskedők százait tette tönkre azzal, hogy eldózeroltatta az árusító bódéikat.
    A közelmúltban készült új szakértői vélemény szerint jogtalan volt a bódék elbontása, ezért felmerül a gyanúja, hogy a város vezetői 5 és 15 év közötti büntetési tétellel fenyegetett költségvetési csalást követtek el - tette hozzá a politikus.
    Amennyiben igaza van a szakértőnek, akkor Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin címzetes főjegyző hazudott arról az Európai Uniónak, hogy a terület per- és tehermentes - közölte az alelnök.
    Tápai Péter úgy fogalmazott, a Mars téri piac története Botka Lászlóék "embertelen és arrogáns hatalmának szimbóluma lett", bizonyítja, hogy "mindenkin átgázolnak annak érdekében, hogy céljaikat elérjék".
    A Fidesz szeretné, ha az igazságszolgáltatás végre segítséget nyújtana a kereskedőknek és megbüntetné azokat, akik emberek százait tönkretették - mondta a kormánypárti politikus.