Gedeon napja van. | 2024.03.28

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása nem lesz negatív hatással a használtautó-piacra

2019-07-01 17:21:00

 

Nem lesz negatív hatással a július elsején bevezetett nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a használtautó-piacra - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.  

 

    Gablini Gábor ezt azzal magyarázta, hogy az előzetes várakozások alapján a támogatásnak köszönhetően idén körülbelül háromezer járművet adhatnak át, míg a használtautó-piacon éves szinten hétszázezer adás-vétel történik.
    Beszélt arról is, hogy a Gémosz, a Magyar Lízingszövetség és a Magyar Bankszövetség által közösen létrehozott családbarát márkakereskedés programban részt vevő értékesítőknél lehetőség van egyablakos ügyintézésre, a családbarát casco szerződést kötőknek felár nélkül soron kívüli kárrendezést biztosítanak.
    Kitért arra is, a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához, a nagycsaládosoknak nyújtott 2,5 millió forintos támogatás igényléséhez ki kell tölteni a Magyar Államkincstár honlapjáról letölthető dokumentumot. A kincstár harminc napon belül elbírálja az igénylést, utána lehet a márkakereskedésben autót vásárolni - mondta Gablini Gábor.