Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2019-06-29 16:35:28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa nyugati, északi és keleti területei fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást, gyakran erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli tájainak időjárását anticiklon határozza meg. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén általában 18 és 22, a déli, délkeleti vidékeken pedig 23 és 35 fok között változik. A legmelegebb Spanyol- és Franciaországban van, ahol a délutáni órákra többfelé 35, 40 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Madridban 41 fokot mértek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás alakítja, így folytatódik a napos, száraz, nyári idő.

    Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:
    ------------------------------------------------
    Estefelé az ország keleti részén is csökken a felhőzet, éjszakára kiderül az ég. Vasárnap derült, napos, száraz idő lesz. Reggelig többnyire  mérsékelt lesz a légmozgás. Vasárnap több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél.  
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 34 fok között alakul.