Emma napja van. | 2024.04.19

A francia kormány 350 ezer eurós segélyt nyújt a székesegyház körüli kiskereskedőknek

2019-06-17 18:36:00

Háromszázötven ezer eurós segélyt nyújt a francia kormány az áprilisi tűzvészben megrongálódott párizsi Notre-Dame körüli kiskereskedőknek - jelentette be hétfőn Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.

    A "közvetlen támogatásból" a Notre-Dame közvetlen környezetében található olyan üzletek részesülnek, amelyeknek éves forgalma nem haladja meg az egymillió eurót, s amelyek tönkremennének a segítség nélkül - mondta a tárcavezető a kereskedőkkel és az önkormányzati képviselőkkel folytatott megbeszélését követően.   
    A néhány kereskedőt érintő intézkedést megelőzően az érintett üzletek már haladékot kaptak a járulék- és adókötelezettségeik befizetésére. 
    Bruno Le Maire elmondta, mindezeken túl hosszú távú gondolkodás is kezdődik a székesegyház körüli kereskedelmi egységek jövőjéről a következő években, miután a helyreállítás több évig fog tartani, így egyes boltokat nehéz lesz megközelíteni a felvonulási munkálatok miatt. A kormány viszont szavatolni kívánja az üzletek működését. 
    A Notre-Dame negyed kereskedelmi egyesülete szerint mintegy ötven üzletnek vannak nehézségei a tűzvész óta, amely mintegy 150 családnak jelent megélhetési gondokat. 
    A székesegyházban két hónappal ezelőtt, április 15-én tört ki tűzvész, amelynek következtében leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony. Emmanuel Macron francia államfő elképzelése szerint öt éven belül újjáépítik a Notre-Dame-ot, de számos szakértő úgy véli, ennél hosszabb időre lesz szükség.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó