Emma napja van. | 2024.04.19

Bakondi: nemzetállami szinteken szigorodtak az intézkedések

2019-06-10 10:37:00

Nemzetállami szinteken szigorodtak a migrációval kapcsolatos intézkedések, amelyek Európát nézve a balkáni útvonal mellett az olasz irányban és a marokkói-spanyol határ térségben is érvényesülnek - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Bakondi György elmondta, hogy a balkáni útvonalon az aktivitás növekedése egy hónapja kezdődött, a görög szigeteken már 13 ezernél többen vannak. Törökországból a zöld határon keresztül Görögországba a kedvező időjárás miatt új útvonalon érkeznek a bevándorlók, beérkezésük gyakorisága is nő. 
    Kifejtette, hogy ezért számos országban igyekeznek olyan intézkedéseket tenni, amelyek a migránsok valamilyen szabályoknak történő megfeleltetését, a pénzügyi ellátásuk figyelemmel kísérését és korlátozását, valamint szabad mozgásuk fenntartását mellett bizonyos kijárási korlátozások bevezetését jelenti. 
    Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a lakosság nyomása egyre erőteljesebb a hatóságokon és rendvédelmi szerveken, elsősorban olyan területeken, mint például - a magyar határtól 70 kilométerre lévő - Bihácson és körzetében, ahol komoly lakossági elégedetlenség látható - tette hozzá.