Emma napja van. | 2024.04.19

Dandártábornok: elkezdődtek a nyári hadgyakorlatok

2019-06-07 09:12:40

Elkezdődtek a nyári hadgyakorlatok, amelyekben Magyarországon négyezer katona vesz részt 700-800 technikai eszköz és több mint negyven helikopter támogatásával - közölte a Magyar Honvédség dandártábornoka pénteken az M1 aktuális csatornán.

    Sándor Zsolt azt mondta, öt nemzetközi gyakorlat van, amelyekben többek között a különleges műveletiek, a tüzérség és a konvojkíséret vesz részt.
    A gyakorlatok célja a honvédség képességének növelése, mert a Magyar Honvédség a magyar állampolgárok biztonságának alapja, ezért fontos, hogy jól felszerelt és képzett, az ország érdekeit szolgáló haderő legyen - emelte ki.
    Hozzáfűzte, hamarosan új, korszerűbb technikai eszközök érkeznek. Ahhoz, hogy ezeket ki lehessen használni, fontos, hogy a honvédség már az eszközök megérkezése előtt is tapasztalatot szerezhessen ezek kezelésében.
    Sándor Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a hadgyakorlatok a NATO képességfejlesztéséhez is hozzájárulnak.
    Magyarország mellett Bulgária, Románia, Horvátország, Görögország és Észak-Macedónia is hadgyakorlatokat tart - tette hozzá.